Social Icons

Ciucas

Data: 31.12.09 - 03.01.10
Participanti: Elena, Alex, Adina, Sergiu, AnnaMaria, Remus
Locatie:Brasov
Poze: Ciucas, Fundatica
Filme: youtube

Si pentru revelionul de anul acesta, ca si anul tecut, am ales sa petrecem la Brasov alaturi de verisoarele mele.

Sergiu si Adina au venit cu noi. Increzatori am luat suporti de ski-uri (futu-le mama lor de produse de lux) si am sperat ca poate poate reusim sa fim  baieti de baieti si sa schiem cu pulimea pe vale...
La fata locului ne-am convins ca nu e nici o sansa sa ne dam pe ski-uri asa ca am schimbat repede planul. Am coborat repede in beciul de sub casa unde bautura aluneca mai bine si impreuna cu Remus am stabilit ca destinatie pe a doua zi Ciucasul.

Anna, Elena, Sergiu, Adina si cu mine plecam nu chiar de dimineata catre pasul Bratocea. Pe DN1A, mortii si ranitii lui de drum...Dar asta aveam sa aflam abia peste doua zile.

In pasul Bratocea, noi, o masina de dezapezit si niste bisnitari care vindeau petarde. Luam si noi. Doar pentru show auditiv, ca de ala vizual nu avem bani.

Pe la ora 12.00 pornim pe traseu. Ba fain ii sa stai in Brasov...Te scoli, te scarpini la coaie, manci ca omu', bei o cafa si dupa aia o pornesti in orice directie vrei ca inevitabil in vreo 20km dai de munte. Asta imi aminteste ca am o tarla de pamant langa Brasov si poate chiar ar fi cazul sa ne mutam pana nu vine mos Vreme peste noi...

Pana una alta pornim catre varful Ciucas. Ma fute-o lene... Apropo, daca nu v-ati prins pana aici: m-am plictisit sa scriu blog-uri cu: "lumina calda si diafana se rasfrangea peste crestele semete"; "albul imaculat al zapezii se intindea in zare"; ""m-am trezit, am mancat, am plecat, am ajuns, am urcat, am @#$^%"

De-acuma trec la limbajul de mahala. Asa ca daca nu va place, puteti sa va opriti aici cu lecturatul. Sunt curios cum o sa oscileze rating-ul. Avand in vedere ca traiesc in Romania, probabil o sa mi-l triplez. Daca ma plictisesc, ma reintorc la relatarile Labis, dar pana atunci...

Incerc sa trec peste senzatia acuta de je m-en fiche si pornesc la drum (mama lor de clisee...). Am casa in spate -  a se citi: 2 termosuri, ceva toale si niste turta dulce. Dar in ultimul timp m-am boierit si nu prea car nimic in afara de camel back asa ca acuma ma simt ca melcul. Cu diferenta ca inca nu las dare pe pamant.


Elena si AnnaMaria in pasul Bratocea


Traseul nostru: 4 ore imi suna a plictiseala. Dar uitasem cum e Ciucasul de cand nu am mai fost pe aici.


Mie imi place poza asta. De fapt imi place albastrul de iarna. Am o obsesie cu el.

Popas si poza de grup. Am horcait pana aici. Iara am tras ca bou-n jug peste saptamana la antrenamente, dar nu cred  ca asta e motivul. Incep sa ma intreb daca astmul e genetic. Daca da, ma sinucid...


Asa...am evoluat. Acuma avem si filme. De-acuma puteti sa va delectati cu momente inedite si cu crampeie de intelepciune din ce debitez eu pe-acolo.


Si daca tot am inceput cu filmele...


Vremea a tinut cu noi. Nu e zapada, dar macar avem vizibilitate. Baiului, Bucegii, Craiului, Leaota (ultimii doi nu apar in poza, dar jur ca i-am vazut)


Oricat de ciufut sunt acuma, adevaru-i ca a fost o tura frumoasa. De la popasul asta incolo, de cand a inceput sa se vada partea stancoasa a Ciucasului

N-am idee ce comment-uri sa pun la poze, asa ca: stiti cum se face dragoste in patru labe? Are legatura cu tura, ca mi-a zis Remus asta cand ne-am intors din tura: una dimineata, doua la pranz si una seara.

 
 Sergiu, a.k.a Pantani a concluzionat ca stancile astea arata ca betonul. Stiintific: "Conglomeratele, a căror grosime atinge în Ciucaş pînă la 600 m, sînt alcătuite din elemente rotunjite de roci cristaline, sedimentare (calcare) sau eruptiv bazice, legate între ele printr-un ciment calcaros-grezos." Deci cu zicea Pantani - beton.

Vine frontul. L-am vazut pe net si acuma vine dupa noi. Dar pana atunci merge de niste poze.

Ciucasul e special. E, cum zice Elena -diferit. Nu e o pajiste alpina aruncata la 2000m , nu e o ingramadire cenuise de stanci. E...altceva. E diferit.

Aici e valea Tigailor. Care se termina in saua Tigailor. Inspre nord, ascuns de creasta e Tarlungeniul - satul meu. Ma rog, eu m-am nascut in Timisoara si in Tarlungeni am stat doar vacantele, dar sa-i zicem satul meu.

Prim plan 1 - AnnaMaria

Prim plan 2: Elena

Ciucas -obiectiv atins. E tarziu si ne grabim de plecare. Pantani a intrebat daca o sa prindem asfintitul - l-am prins deja si abia acuma incepem coborarea.

Anna ne-a trasat intr-un fel traseul: am inaintat molcom  pana pe varf. Nu poate fi vorba sa ne intoarcem pe Valea Berii (v-am zis ca e un munte deosebit - are o vale a berii...) , ca e prea departe de masina. Hotaram sa mergem pe la Cabana Ciucas si Muntele Rosu de unde speram sa ne recupreze Remus. Macar asa facem un circuit.



Filmul de varf - cred ca o sa ma obisnuiesc repede cu filmele...


{Pe aici am mai fost odata cu Anna si cu parintii mei. Se vede frumos in stanga catre Vama Buzaului.

Asta-i poza preferata a Elenei.

Betoane obscene

Mie asta imi place. Aduce a America de Sud, a Patagonia sau asa imi imaginez eu ca e pe-acolo.


Am ajuns si la lungul horn care duce de la cabana Ciucas pana la iesirea in creasta. Aici s-a adunat zapada viscolita asa ca toata lumea s-a tras pe cur, mai putin eu. Mi-am pastrat demnitatea.


Filmul cu trasul pe cur



Noi de-aici am luat-o pe banda galbena. Cabana Ciucas e in reconstructie. Si fiindca e in reconstructie i-au tras si un drum forestier pana acolo. S-a dus dracului si muntele asta. Eu sunt adeptul evolutiei, dar parca nu toti boii trebuie sa aiba acces cu masina pana aici. Plus ca panta e prea nasoala de bicicleta asa ca n-am nici un castig din asta.

De-acuma gata cu pozele ca s-a facut seara. Un drum destul de lung pentru gustul lui Adina ne scoate la cabana Muntele Rosu unde avem o sincronizare la secunda cu Remus si Andreea. 7 oameni, un Mitsubishi Colt, un forestier desfundat si la vale. Ajungem inapoi in pasul Bratocea, ne recuperam masina si pornim catre Sacele ca doar e Revelion.




Asa ne-a prins ora 12.00 si "cumpana dintre ani". Apropo, anul asta am primit mult mai putine mesaje imbecile pe telefon cu ocazia Sarbatorilor. Asa, pai cum zice si filmul: "La Multi Ani!".

Ce se vede in film este o metoda traditionala de pe Valea Prahovei de facut gratarele: carne  a la petarda. Trebuie sa incercati neaparat.

Dupa tura de Ciucas adormim cuminti pe la 3.00 dimineata asa ca pe 1.01.2010 suntem destul de odihniti.

Dupa o vreme indelungata de indecizie, Remus ne duce in Fundata pentru o tura de recuperare dupa cheful de aseara. Frontul a ajuns aici asa ca acuma e o vreme infecta. De baut si facut copii. Pantani si Adina au ramas in Brasov si  in locul lor au venit Andreea si Andrei.



 Ploaie de ianuarie in Bucegi. Cum naiba sa numesti o localitate Fundata?! Si mai sus de ea mai e una la care-i zice Fundatica. Ce-o fi fot in capul (sau mai bine zis in curu) alora?

Prin niste noroaie pana-n gat am reusit in decurs de nici 10 minute sa ne inconjuram de 4 caini acare aveau sa faca toata tura cu noi.

Desi nu se vedea mare lucru, zona mi-a placut foarte mult. E liniste aici. Ca in satul Pestera care e la o aruncatura de bat. Are ceva greu de explicat pasul asta dintre Crai si Bucegi cu satele lui cu tot.

Fiind in Fundatica peste tot in jurul nostru e cacat. La propriu. Si de cal sau de vaca. Munti de cacat. Daca vorba zice ca ai noroc daca calci in cacat, apoi atunci noi o sa fim cei mai norocosi oameni de pe Pamant.

De aici, Remus ne-a dus la un "sorb". Dupa care am luat-o pe ceva vale pentru a inchide bucla la masina. Pe drum am mai fost si intr-o pestera mica, dar frumoasa. A se vedea filmul:)



Ajunsi inapoi in Sacele am chefuit mai abititr ca de Revelion. Pe 02.01.10 suntem lenesi cu urnitul din loc. De-acuma din anumite motive relatarea o sa fie ambigua.

Ideea e ca trebuie sa ajungem in Sinaia. Proasta idee. Proasta idee sa mergi pe DN1  si mai proasta sa mergi in 2 ianuarie. Drumul e blocat chiar la intrarea pe vale, dar asta nu e o problema - e o provocare. Pe forestiere trecem de barajul Politiei si ne indreptam singuri singurei catre Predeal. Aici nu mai e nevoie de baraj: circulatia e blocata complet. Fa drum intors pana-n Sacele. Ne hotaram sa mergem pe DN1A.

Nu ocolim mult. Numai vreo 150km...Aici am mers bara la bara. Am injurat tot drumul. Provincialul de mine nu are intelepciunea si rabdarea bucuresteanului...Oricum trebuie sa fi complet idiot. Si snob. Si ce mai vreti voi ca sa te apuci sa bantui pe sosele in zilele alea. Noi nu ne punem la socoata, ca noi aveam o treaba serioasa...

Dupa 9 ore de la plecarea din Brasov ajungem in Sinaia. Pe jos ajungeam in vreo 4. Cu rucsacel in spinare.

De ce trebuia sa ajungem noi in Sinaia si ce s-a intamplat in noaptea urmatoare nu va pot zice aici. Dar daca dati niste beri cand ne intalnim o sa  aveti parte de o poveste savuroasa. Promit.


Revelionul a fost asa cum trebuia sa fie. Cu prieteni si cu distractie. Cu munte si cu aventura. Multa aventura :)

Hai noroc!

Un comentariu:

Anonim spunea...

foate frumos